top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Toimistotyöpäivä vs etätyöpäivä Joensuussa

Työntekijämme Jutta testaili Productivity Leapin etätyön ja toimistotyön eroavaisuudet ja ihanuudet Joensuussa. Mikä oli tuttua ja turvallista, mikä uutta ja mikä yllätti Jutan?


Testissä toimistotyöpäivä: yksi asia yllätti! 


Olen vannoutunut (suorastaan erakoitunut) etätyöntekijä, mutta työkaverit Productivity Leapilla onnistuivat tänä keväänä houkuttelemaan minut testaamaan toimistotyöskentelyä. 


Jutta työpaikalla
Jutta Joensuun toimiston neukkarissa

Heräsinkin aamulla aikaisin käyttääkseni koiran lenkillä, ja koska tuleva päivä vähän jännitti. Mutta ystävälliset kollegat, tyylikkäät kalusteet ja pehmeät kokolattiamatot saivat minut tuntemaan oloni kotoisaksi.  


Aloitin tositoimilla testaamalla yhden henkilön toimistohuoneen soveltuvuuden Teams-palaverimaratoniin. Minun tarvitsi vain kytkeä tietokone työpisteen telakkaan ja sain käyttööni suuren näytön, erillisen näppäimistön sekä hiiren. Sitten kamera auki! Kokoukset sujuivatkin vauhdikkaasti kuin filmitähdellä Hollywoodin menestysleffassaRuokatunnilla menin läheiseen lounasravintolaan työtoverien kanssa. Yrtti-falafelit, ruiskuorrutetut silakkapihvit ja texmex-härkä maistuivat, ja samalla sai vaihdettua kaikki kuulumisetkin.


Lounaan jälkeen otin testiin toimiston uuden neuvottelutilan, jossa rento sohva ja ergonomiset nojatuolit jo meitä odottivatkin. Työskentely sujui leppoisan tehokkaasti, kaikki asiat saatiin käsiteltyä ja yhdessä oli helppo tehdä suunnittelua. Ei ihme, että neukkarin lisäksi tiimityöskentelyyn suunniteltu avokonttori on monen työntekijän suosikki – kollegoiden kanssa kasvokkain saa asiat nopeasti selvitettyä. 


Töistä lähtiessä yksi asia yllätti minut: huomasin ihmeekseni harkitsevani uutta toimistotyöpäivää!


Harmittelemme:  

- Pitkä työmatka (etätöihin pari metriä, toimistolle vähän enemmän) 

- Lounaan monipuolisuus ja terveellisyys houkuttelivat maistamaan kaikkea vähän liikaakin 

- “There is no place like home” 


Kiitämme: 

- Työasioiden sujuvuus ja helppous 

- Ihmisten kanssa jutteleminen on yllättävän mukavaa 

- On myös sanonta: “Home is where your heart is”  


Testissä etätyöpäivä: tuttua ja turvallista, mutta myös jotain uutta 


Olen ammattimainen etätyöntekijä, olin siinä huippupätevä jo ennen koronaa. Tottunein ottein päätin siis testata Productivity Leapin mahdollistaman etätyön. 


Jutta ja koira etätöissä
Jutta ja Miksu lounastauolla

Heräsin aamulla aikaisin, sillä herään niin joka aamu viedäkseni koiran lenkille. Sitten olinkin jo saman tien työpisteeni ääressä. Tuttu kone, näyttö ja näppäimistö tervehtivät minua, ja aloitin päivän reippaasti Teams-palaverilla. Oli hauska nähdä asiakkaita ja toisia kollegoja pienissä ruuduissaan! 


Etäpäivän videopalaverit ovat käteviä myös siksi, että voimme jakaa ruudun ja tutkia yhdessä samoja dokumentteja, kukin omalla työpisteellään. En tiedä miten ennen vanhaan onnistuttiin pelkän puhelimen avulla. Kyllä, nykyään on paremmin!

 

Ruokatunnilla aurinko paistoi, joten kävin ulkona omalla kuistilla syömässä herkullisen voileivän. Lounasseuralaiselleni Miksulle maistui puolet juustosta ja makkarasta. Vuh! Hän sanoi kiitokseksi. 


Loppupäivä meni tehokkaasti konetta napsutellessa kaikessa rauhassa, ja töistä lähtiessä olinkin tyytyväinen tehdyn työn määrään ja laatuun. Etätyöskentely oli tuttua ja turvallista, mutta uuttakin tuli opeteltua. Sillä joskus on kiva selvitellä ihan itse (tekoälyn kanssa), miten esimerkiksi Excel pyörittelee luvut raportointiin minun puolestani. 


Harmittelemme: 

- Etätoimiston koira syö juustot ja makkarat, muttei ratkaise ongelmia 

- Lounaalla ei pöytiin tarjoilua tai runsasta buffettia 

- Joskus taustamelua aiheuttaa ilmiö nimeltä Canis lupus familiaris 

 

Kiitämme: 

- Ilmastoystävällisen lyhyt työmatka  

- Rauhallinen, hiljainen työympäristö 

- Koiran rapsuttelu vähentää stressiä eli lyhyesti: ”Home sweet home” 

Comments


bottom of page