top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Tietojohtamisen moniosaajan matkassa

Kolme vuotta sitten Lauri Kuronen aloitti Productivity Leapilla intoa puhkuen ja selkeät tavoitteet mielessään. Nyt hän on kasvanut tietojohtamisen moniosaajaksi, joka motivoituu haasteista ja kehittymisestä. Hyppää mukaan Laurin matkaan ja lue, kuinka hän on viihtynyt PL:llä.Matematiikan innostamana IT-alalle


Lauri on 25-vuotias tietojohtamisen asiantuntija. Lauri on alunperin kotoisin Polvijärveltä, mutta tätä nykyä asettunut Joensuuhun. Hän valmistui vuonna 2023 kauppatieteiden maisteriksi LUT-yliopistosta, jossa hän erikoistui Business Analytics -linjalle. Tätä ennen hän suoritti matematiikan kandidaatin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa.


”Maisterin paperit saatuani olen panostanut täysillä töihin ja erilaisten kokemuksien hankkimiseen. Esimerkiksi viime vuonna kävin kymmenessä eri maassa!”

IT-alalle Lauri ohjautui seuraamalla omia vahvuuksiaan loogisessa ajattelussa ja matematiikassa. Hän myös huomasi datamassojen hyödyntämisen merkityksen nousevan esille jatkuvasti, mikä lisäsi hänen kiinnostustaan IT-alaa kohtaan. Tämä kiinnostus johdatti hänet lopulta nykyiseen ammattiinsa. Nyt kolme vuotta alalla työskenneltyään Lauri on vakuuttunut, että uravalinta on ollut juuri oikea.


Tavoitteena tietojohtamisen "Jack of all trades"


PL:llä Lauri työskentelee tietovarastoinnin parissa vaihtelevissa rooleissa: Data Engineerinä, Scrum Masterina sekä projektipäällikkönä. Lauri päätyi valitsemaan PL:n heti työhaastattelussa saamansa ensivaikutelman perusteella, kun selvisi, että PL:llä oli tarjota monipuolinen työnkuva sekä loistavat mahdollisuudet kehittää omaa osaamista. Lisäksi haastattelutilanteesta jäi yleisestikin hyvä fiilis.


”Nautin onnistumisista ja uusien asioiden oivaltamisesta työelämässä. Minulle parasta työtehtävissäni on se, että työnkuvani on todella laaja, joten pääsen työskentelemään monien eri haasteiden parissa ja pystyn kehittämään itseäni monella eri osa-alueella.”

Laurin motivaationa toimivat hänen henkilökohtaiset tavoitteensa. PL:lle tullessaan Laurin ensisijaisena toiveena oli saada mahdollisimman hyvä ymmärrys siitä, kuinka tiedolla johtamisen projektit pyörivät käytännössä. Tämän Lauri kokeekin jo toteutuneen hyvin. Pidemmän tähtäimen tavoitteena hänellä on olla joskus tietojohtamisen ”Jack of all trades”, eli henkilö, joka omaa mahdollisimman laajan ymmärryksen tietojohtamisen maailmasta.

 

Vapaus rakentaa omanlaista arkea


Lauri työskentelee pääasiassa kotitoimistolta käsin. Hänen mielestään työpaikassa parasta on sen joustavuus; mahdollisuus vaikuttaa omaan työntekoonsa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi töiden ajoittamisen itselle sopivaan aikaan, jolloin päivän voi kasata omannäköiseksi.


”Tykkään aloittaa työt siten, että saisin täyden päivän kasaan viimeistään kello 15, jotta voin varata iltapäivän harrastuksille. Joustava työaika mahdollistaa sen, että myös harrastuksiin pystyy panostamaan niin paljon kuin haluaa, eli töiden takia ei jää treenit käymättä.”

Laurille on tärkeää pyrkiä jatkuvasti kehittämään itseään, mikä näkyy niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Työelämässä hän aikoo seuraavaksi syventää osaamistaan pilviarkkitehtuuriratkaisuissa ja kehittää samalla taitojaan projektipäällikön tehtävissä. Vapaa-aikansa Lauri viettää aktiivisesti: hän käy säännöllisesti kuntosalilla, pelaa salibandyä ja matkustelee usein ulkomaille. Lauri uskoo, että itsensä jatkuva haastaminen pitää sekä työtehtävät että arjen mielenkiintoisena ja innostavana.Haluatko sinäkin osaksi osaavaa joukkoamme? Katso avoimet työpaikat tai laita avoin hakemus!

Comments


bottom of page