top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Sähkötekniikan kandidaatista BI-asiantuntijaksi


Ellinoora Toivonen on yksi Productivity Leapin BI-asiantuntijoista. Ellinooran matka tietojohtamisen pariin ei ollut aina selkeä. Lue miten Ellinoora päätyi sähkötekniikan opiskelijasta BI-asiantuntijaksi ja Scrum Masteriksi!
Sähkötekniikasta tietojohtamisen diplomi-insinöörin opintoihin


Ellinoora eli ”Ellis” on 26-vuotias Loimaalta kotoisin oleva BI-asiantuntija, joka asuu Tampereen Härmälänrannassa. Ellinooran akateeminen taival alkoi vuonna 2018 Tampereen yliopistossa, jossa hän suuntautui ensin sähkötekniikkaan. Kandidaatin tutkielman hän tekikin sähkötekniikasta, mutta alkoi samoihin aikoihin tutkimaan muita tekniikan alavaihtoehtoja.


"Tietojohtaminen oli kuulostanut jo fuksina omasta mielestä todella siistiltä, joten tutkin alaa tarkemmin. Vaihdoin sisäisessä haussa tietojohtamiseen ja nyt diplomityön kirjoittelu on jo loppusuoralla. Tavoitteena on valmistua vielä tänä keväänä."

Ellinoora on ehtinyt työskennellä myös automaation, biohajoavan elektroniikan tutkimuksen ja rakennusalan parissa. IT-ala tarjoaa hänelle mahdollisuuden tutustua monenlaisiin toimialoihin, kuten sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Uusien haasteiden äärellä


Tiensä yritykseen Ellinoora löysi PL:llä jo työskentelevän tuttavan kautta, joka vinkkasi, että avoimia paikkoja voisi olla tarjolla. Hakemuksen hän laittoi keskusteluista parin päivän sisällä ja sopimus kirjoitettiin haastattelupäivänä.  Työt BI-asiantuntijan tittelillä Ellinoora aloitti maaliskuussa 2023.


Työpäivät PL:llä osoittautuivat monipuolisiksi. Ellinoora aloitti raportoinnin tehtävien parissa, mutta harppasikin hyvin pian Scrum Masterin saappaisiin. Tässä roolissa hän on päässyt kerryttämään kokemusta etenkin viestinnästä ja projektinhallinnasta. Reilun vuoden aikana Ellinoora on päässyt työskentelemään esimerkiksi Lapin, Satakunnan sekä Pohjanmaan hyvinvointialueiden tietojohtamisen kehittämisen parissa.


"PL:llä on todella suuri vapaus vaikuttaa omiin tehtäviin ja täällä annetaan oikeasti mahdollisuus kehittyä. Kaikki työkaverit ovat todella kovia osaajia, mutta samalla myös todella hyviä tyyppejä."

Työelämässä Ellinoora motivoituu uusien asioiden oppimisesta ja haasteiden ratkaisemisesta. Palkitsevinta on, kun saa hyvää palautetta työstään, joko asiakkaalta tai omalta tiimiltä. Ongelmat hän pyrkii ratkaisemaan tehokkaasti, suhtautuen haasteisiin kuitenkin rennolla otteella. Yhdessä tekeminen ja sosiaalisuus työpäivien aikana on hänen mielestään yksi työn parhaista puolista. Hänestä on myös mahtavaa, miten PL:llä panostetaan henkilöstön virkistäytymiseen.


”Kyllähän tämä on sellainen työpaikka, etten osannut edes haaveilla tällaisesta aikaisemmin.”


Työyhteisöstä tukea ja ystävyyttä


Työviikkonsa Ellinooran on rytmittänyt siten, että yhtenä päivänä hän käy toimistolla ja loput neljä ovat etätyöpäiviä. PL:llä yhden projektin tiimiläiset saattavat työskennellä jopa viidestä eri kaupungista käsin. Etätyöskentely mahdollistaakin Ellinooran mielestä hienosti tutustumisen myös muiden kaupunkien työntekijöihin. Ja vaikka etätyön joustavuus onkin mahtavaa, on toimistolle vähintään kerran viikossa "raahautuminen" Ellikselle tärkeää toimiston yhteishengen takia.


"Tampereen toimistolla on paras meininki! Oli ihanaa, kun muutin uuteen kotiin, koko toimiston väen pystyi kutsumaan meille tupareihin. Tämä kertoo minusta siitä, että meillä on todella hyvä yhteishenki, kun työkavereita näkee mielellään myös vapaa-ajalla."

Vaihtelevat työtehtävät ja mukava työyhteisö ovat varmistaneet, että Ellinoora on kokenut työt PL:llä omanlaisikseen ja viihtynyt hyvin. Työpäivien jälkeen Ellinoora lataa akkujaan lenkkeilemällä ja riehumalla valkoisen ja pörröisen koiransa kanssa. Ellis on myös innokas ryhmäliikunnan ja pakohuoneiden harrastaja, villapaitojen neuloja ja pleikkarin pelaaja. Voisikin sanoa, että Ellinooran vapaa-ajan vietto on yhtä monipuolista kuin hänen työtehtävänsä.


Ellinoora aikoo tulevaisuudessa syventää entisestään osaamistaan Scrum Masterina ja toivoo oppivansa paljon lisää projektinhallinnasta ja sote-alasta. Myös tietovarastoinnin opiskelu kiinnostaa. PL:n monipuoliset projektit ja mahdollisuus ottaa haltuun myös aivan uusia osa-alueita pitänevät huolen siitä, ettei Ellinooran aika varmasti käy pitkäksi!Haluatko sinäkin osaksi osaavaa ja mahtavaa joukkoamme? Katso avoimet työpaikat tai laita avoin hakemus!
Comments


bottom of page