top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Tero-Matti Kinanen arkkitehdiksi Productivity Leapiin


Tero-Matti Kinanen arkkitehdiksi Productivity Leapiin

1. Kuka olet ja mistä tulet?


Olen 49-vuotias perheenisä ja asun Turussa yhdessä vaimoni ja kolmen lapsemme kanssa.


Sain ensikosketuksen IT-maailmaan samalla tavalla kuin moni muukin ikätoverini, kesällä 1984 meille hankittiin Commodore 64 ja se vei mennessään. En ehkä tunnustanut sitä kovin aikaisin itselleni, mutta tosiasiassa kutsumus alalle syntyi silloin kun harjoittelin ohjelmointia C64:n rajoittuneella basicillä.


Olen ehkä siinä mielessä epätyypillinen tällä alalla, että olen pyrkinyt aina opiskelemaan myös muuta kuin pelkkää ICT:tä. Lukion jälkeen pääsin Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon opiskelemaan tuotantotaloutta ja valmistuttuani sieltä tein pitkän uran graafisessa teollisuudessa monenlaisissa tehtävissä: IT-päällikkönä, projektien vetäjänä, hankintojen, tuotannon ja myynnin johtajana. Ja olin myös toimitusjohtajana kunnes eräänä helmikuisena päivänä tuo tehtävä päättyi kuten joskus toimitusjohtajalle käy.


Tuon jälkeen oli hyvä hetki miettiä, mitä haluan tehdä ja huomasin nopeasti, että olin itse asiassa tehnyt koko urani IT-alan töitä, toki yhdistettynä tiiviisti erilaisiin johtamistehtäviin. Kun minulle sitten tarjoutui mahdollisuus siirtyä konsultiksi tiedolla johtamista tekemään, en epäröinyt hetkeäkään. Siirtyminen rakentamaan järjestelmiä asiakkaille oman toiminnan sijasta oli lopulta aika kivutonta, itse asiassa huomasin, että oli jopa palkitsevampaa auttaa useaa asiakasta omalla osaamisella kuin tehdä kehitystyötä pelkästään omalle organisaatiolle.


Olen aina ollut kiinnostunut teknologiasta ja pyrkinyt selvittämään itselleni miten asiat toimivat. Mielestäni nämä ominaisuudet ja halu ymmärtää erilaisten toimialojen toimintaa on johtanut uraani kohti sitä, että toimin IT-alan yrityksessä arkkitehtina. Ainakin nyt minusta tuntuu, että hyvä IT-arkkitehti ymmärtää organisaation toimintaa laajasti, tarkoitan tällä siis itse liiketoiminnan ymmärtämistä, strategiaa, organisoitumista, johtamismalleja, prosesseja, toiminta- ja laatujärjestelmiä ja ennen kaikkea erilaisia ihmisiä, jotka työn lopulta tekevät. Lisäksi on tärkeää hallita teknologiaa syvällisesti, jotta on mahdollista suunnitella ratkaisuja, joiden avulla organisaatio pystyy kehittämään toimintaansa ja tuottamaan lisäarvoa.


2. Mikä on sinulle tärkeää työelämässä ja mikä saa sinut innostumaan?


Ilman muuta parasta on asiakkaiden auttaminen ja erilaisten ihmisten kanssa työskentely. Paras tunne on ehkä se, kun pystyy auttamaan jotakuta toista henkilöä tekemään hyvää työtä ja menestymään. Toki henkilökohtaisesti nautin kaiken uuden opettelusta ja opiskelusta, varsinkin jos pystyn uusilla taidoillani tekemään jotain hyvää yhdessä muiden kanssa.


3. Entä yksityiselämässä, miten lataat akkuja?


Yksityiselämä menee paljolti aika rauhallisesti kotioloissa perheen kanssa, ruuanlaittoa ym. tavallista. Vapaa-aikaa tulee käytettyä myös oman alan uusimpien asioiden tutkimiseen tai ihan vaan pieneen koodailuun, mutta sellaista se kai on aina kun työ ja harrastus ovat sama asia. Sen lisäksi käyn paljon ulkona pitkillä lenkeillä, kesäisin myös golfaan jonkin verran ja talvisin laskettelen.


4. Mitä odotat ja toivot arkkitehdin roolista Productivity Leapissa?


Tutustuin Productivity Leapin toimintaan edellisessä työssäni, kun he olivat toteuttajana samassa hankkeessa, jossa itse olin arkkitehtina. Minuun teki vaikutuksen se mutkattomuus, jolla työt sujuivat, olimme alusta lähtien samalla aaltopituudella. Mahdollisuus päästä mukaan toteuttamaan hankkeita heidän kanssaan kiinnosti minua ja siksi päätin lopulta liittyä heidän matkaansa.


Odotan, että arkkitehtina pääsen mukaan mielenkiintoisiin projekteihin, joissa pääsen suunnittelemaan ratkaisuja yhdessä asiakkaiden, asiantuntijoidemme ja teknologiakumppaneiden kanssa. Odotan innolla myös sitä, että hankkeet ovat teknisesti monipuolisia ja haastavia. Toivon, että pystymme hyvällä porukalla rakentamaan aivan eturivin ratkaisuja koko Suomeen.


5. Motto/visio/missio siitä mitä haluat saada aikaan elämässä/työelämässä?


Olen työurallani käynyt yhden uraputken alusta loppuun ja ehkäpä juuri siksi en ole enää niin kiinnostunut samankaltaisen uran luomisesta. Sen sijaan minua kiinnostaa enemmän kehittyminen asiantuntijana, haluan sekä syventää että laajentaa osaamistani, esimerkiksi tietoturvan ja tietosuojan osalta ja myös uusien teknologioiden tuntijana. Ajattelen myös elämää tietynlaisena tasapainoisena kokonaisuutena, kun asiat ovat kotona hyvin, niin työtkin sujuvat, sama pätee tietysti myös toisinpäin.


Lopuksi haluan toivottaa kaikille voimia tässä ennennäkemättömässä koronaviruksen aikaisessa maailmassa. Kaikkein tärkeintä tällä hetkellä on huolehtia itsestämme ja toisistamme samalla kun tuemme viranomaisten ja terveydenhuollon ponnisteluja kaikin keinoin. Näyttää siltä, että tämä tulee muuttamaan maailmassa paljon sellaista, mihin olemme tottuneet. Uskon, että saamme tämän kuitenkin hoidettua, kun vain teemme yhdessä kaiken tarvittavan. Haluan ajatella, että kriisin jälkeen rakentuva maailma on edellistä parempi.

Comments


bottom of page