top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Paavo Koivistoinen Data Engineeriksi Productivity Leapille


1. Kuinka hakeuduit IT-alalle? Onko sinulla pitkä nörtti-tausta vai tuliko päätös alasta vasta lukion aikana miettiessä mitä lähdet opiskelemaan?


Kaikki matemaattinen ja looginen on kiinnostanut minua jo alakoulun ensimmäisestä luokasta asti. Tietokoneiden kanssa väkertäminen oli pitkään enemmänkin harrastus, joka mahdollisti kaikkea hauskaa. Ajattelin itseäni tuolloin enemmän matemaatikkona. Lukiota käydessäni minulle kuitenkin valkeni, että matematiikassa tai ehkä enemmänkin lukion laskennossa pitää tehdä paljon toistoja. Tajusin "laiskana" ihmisenä, että koodaamalla voin laittaa tietokoneen laskemaan omasta mielestäni itsestäänselvät asiat ja keskittyä mielekkäämpiin asioihin, kuten ongelmanratkaisuun. Siitä lähtien olenkin koodaillut erinäisiä projekteja ja "nörtteillyt" aktiivisesti. Lukion loppuessa tietojenkäsittelytiede tuntui olevan vain luonnollinen jatkumo koulutukseen.


2. Olet syventävien opintojen vaiheessa Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opinnoissa ja valmistut kesällä maisteriksi. Kerro mitkä asiat ovat olleet ja ovat tällä hetkellä kiinnostavimpia aiheita opinnoissa?


Lempiaiheita löytyy kolme kappaletta: tietorakenteet, algoritmit ja tekoäly. Tietorakenteet ja algoritmit ovat aina olleet mielekkäitä, koska ne tarjoavat todella hyvän pohjan koodamisen tueksi. Niissä myös pääsee eniten haastamaan itseään logiikassa ja oppimaan tehokkaita tapoja muotoilla tietoa. Tiedon käsittely, muokkaaminen ja hyödyntäminen on itsessään todella mielenkiintoista. Syventävissä opinnoissa olen painottanut tekoälyyn. Tekoälyn osa-alueista syväoppiminen, geneettiset algoritmit ja erilaiset parvien simulointiin perustuvat mallit ovat tällä hetkellä kaikista mielenkiintoisimpia aiheita mihin olen yliopistossa törmännyt! On kiehtovaa hyödyntää luonnosta löytyvää heuristiikkaa ja yhdistää se esimerkiksi neuroverkkojen opettamiseen.


3. Olet aktiviinen toimija opiskelijajärjestöissä - mikä vetää opiskelijoiden asioiden ja vapaa-ajan toimintojen järjestelyjen pariin?


Oma polku ainejärjestöaktiiviksi lähti oikeastaan vahingossa. Kun aloitin opiskelut 2018 syksyllä harmittelimme muiden opiskelijoiden kanssa, ettei meille tkt-opiskelijoille ole oikeastaan kohdennettua toimintaa tai yhteisöä missä viettää aikaa. Rupesimme sitten edistämään asiaa ja parissa kuukaudessa meidän ikioma Skripti ry olikin jo perustettu. Skriptissä tullut hoidettua puheenjohtajan roolia siitä lähtien.


Itse toiminnassa minua motivoi yhteisöllisyyden luominen ja se että tarjotaan opiskelijoille sellaista yhteisöä ja tapahtumia joita itse aloittaessani olisin kaivannut. On ollut myös mielenkiintoista päästä vaikuttamaan opiskelijoiden äänenä ja tutustumaan monien organisaatioiden edustajiin. Mielestäni ainejärjestötoiminnan suola onkin tehdä asioita yhdessä ja kehittää opiskelijayhteisöä.


4. Millaisia harrastuksia sinulla on? Ovatko täysin toisen tyyppisiä kuin mitä IT-tekeminen on vai liittyykö myös harrastukset IT-alan asioihin?


Vapaa-ajalla tulee harrasteltua ruuanlaittoa, pyöräilyä, lautapelejä, metsässä vaeltelua sekä lukemista. Harrastukset eivät suoranaisesti ole yhteydessä IT-alan asioihin, mutta näin koodaavana ihmisenä resepteistä muotoutuu yllättävän nopeasti tietorakenteita ja lautapeleistä todennäköisyysmalleja. Tämän tyyliset harrastukset tarjoavat mielenkiintoisia käyttökohteita koodaukselle joiden avulla voi omaa osaamistaan viedä uudelle tasolle.


Pyöräily ja vaellus tarjoavat hyvää vastapainoa kaikelle tietokoneisiin liittyvälle toiminnalle. Aivot lepäävät ja mieli virkistyy. Toisaalta myös esimerkiksi filosofian, futurismin ja psykologian lukeminen tarjoaa hetkia rauhoittua ja pohtia asioita kokonaisuutena ja luoda avarampaa maailmankuvaa. Lisäksi stategiset lautapelit kuten Lords of Waterdeep ja Scythe ovat oikein mielekäs tapa viettää aikaa muiden kanssa ja irrottautua hetkeksi arjesta.


5. Aloitit Productivity Leapissa joulukuun alussa. Sinulla on erittäin laaja kontaktiverkko ja vuosi sitten Linkediniin laittamassasi kyselystä kesätyöpaikasta sait valtavasti yhteydenottoja. Näin ollen myös tässä vaiheessa sinulla on ollut paljon vaihtoehtoja mihin hakeudut. Mikä sai valitsemaan Productivity Leapin? Millaiset asiat korostuivat valinnassa?


Halusin löytää paikan jossa pääsen hyödyntämään koulussa opittua ja kehittämään omaa osaamistani mahdollisimman pitkälle. Lisäksi halusin löytää paikan jossa käytetään modernia teknologiaa, koska nykymaailmassa kehityksen tahti on nopea. Näiden kriteereiden perusteella löysin itseni kiinnostuvan Productivity Leapista enenevissä määrin. Nettisivujen ja työhaastattelun perusteella löysin lisää tietoa Productivity Leapin toiminnasta ja työntekijöistä. Totesin, että Productivity Leap on ketterä firma, jossa täyttyy kaikki kriteerini ja kaiken kukkuraksi näyttäisi olevan täynnä alan ammattilaisia. Tällaiseen porukkaan halusin itsekin kuulua ja tässä sitä nyt ollaan!

Comments


bottom of page