top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Haastattelussa tietovarasto - ja raportointiasiantuntija Johannes Leppänen


1. Kerro itsestäsi? Mistä olet kotoisin, missä asut, missä kävit koulut?


Terve, olen Johannes Leppänen 31-vuotias ja asustelen Turussa vaimoni ja alakouluikäisen tyttäremme kanssa. Olen syntynyt ja kasvanut Turussa, enkä voisi tällä hetkellä kuvitella asuvani muualla kuin Aurajoen lähellä. Koulunikin olen kaikki Turussa käynyt, viimeisimpänä suoritin alemman korkeakoulututkinnon Turun AMK:ssa. Ehkä kotiseuturakkaudestani kertoo myös lähes 10 vuoden työkokemus Turun kaupungilla.2. Millä lataat akkujasi? Mitä harrastat?


Päivät kuluvat nopeasti perhearkea pyörittäessä, enkä erityisiä omia harrastuksia ole tällä hetkellä kaivannut. Iltaisin tulee usein rentouduttua vaimon kanssa joko suoratoistopalveluilla tai pelejä pelaillen. Ajanvietto perheen ja läheisten kanssa on minulle tärkeää ja kesäisin vietämmekin paljon aikaa Turun saaristossa sijaitsevalla suvun mökillä. Pidän myös todella työstäni sekä tästä alasta ja rentoudun välillä iltaisin seuraamalla alan blogeja ja uutisia. Silloin tällöin voin jopa innostua auttamaan ihmisiä ihan omaksi ilokseni Power BI foorumeilla.3. Osaavana, ammattitaitoisena henkilönä sinulla useita vaihtoehtoja tarjolla työelämässä. Kuinka päädyit siirtymään Productivity Leapiin? Mitä asioita pidit tärkeimpinä seikkoina päätöstä tehdessäsi?


Ennen Leapia olen ollut kaupungilla sekä julkisomisteisessa yrityksessä töissä ja ajattelin, että tässä kohtaa uraa olisi hyvä lähteä kokeilemaan minkälaista on työskennellä yksityisellä sektorilla. Olin aikaisemmassa työssäni tehnyt yhteistyötä Productivity Leapin kanssa ja vakuuttunut siitä miten ammattitaitoista porukkaa tällä on. Muihin IT-firmoihin verratessa Productivity Leapin eduksi nousi avoin ja reilu palkkajärjestelmä, työnteko ilman aika- ja paikkarajoitteita sekä ketterät toimintatavat. Ehdottomasti positiivisena pidän myös sitä että PL on vielä pieni ja nopeasti kasvava yritys niin tuntuu, että omalla työpanoksella on iso merkitys yritykselle.4. Mistä nautit työelämässä? Mikä saa sinut tyytyväiseksi?


Heti vuonna 2018 kun otin ensiaskeleet tietovarastoinnin ja raportoinnin maailmaan jäin välittömästi koukkuun. Datan saattaminen tiedoksi sisältää monia mielenkiintoisia vaiheita ja on jatkuvaa ongelman ratkontaa. Tylsää työpäivää ei minulla siis koskaan ole. Aina löytyy jotain uutta opittavaa ja parannettavaa. Pidän myös siitä että tuottamamme tiedolla johtamisen ratkaisut ovat tärkeitä asiakkaillemme ja niillä on oikeasti merkitystä.5. Olet ollut Productivity Leapilla pari kuukautta. Millaiset fiilikset tällä hetkellä? Oletko päässyt tekemään sitä mitä ajattelit? Oletko oppinut asioita, joita halusit oppia?


Fiilikset ovat loistavat! Voin rehellisesti todeta, että kaikki mitä PL:stä mainostettiin minulle ovat pitäneet täysin paikkansa. Olen päässyt heti asiakasprojekteihin kiinni ja saanut työskennellä minulle tutun Power BI:n kanssa. Se onkin ollut hyvä, koska PL:n omiin prosesseihin ja toimintatapoihin sisään pääsemisessä menee aikansa. WhereScapeen olen myös jo päässyt tutustumaan ja odotan innolla siihen syventymistä. Lisäksi Azure ja Snowflake pilviympäristöistä minulla on vielä opittavaa, sillä olen kokeneempi on premises puolella.6. Motto/visio/missio siitä mitä haluat saada aikaan elämässä/työelämässä?


Elämässä itsessään ei minulla erityisiä tavoitteita ole. Olen todella tyytyväinen kun saan viettää aikaa lapseni kanssa ja ottaa rennosti. Sellainen tanskalainen hygge-elämäntapa. Vapaa-ajalla kun otan rennosti, niin työelämässä olenkin sitten paljon tavoitteellisempi. Haluan oppia sekä kehittyä koko ajan lisää ja olla paras siinä mitä teen, unohtamatta kuitenkaan pientä armeliaisuutta, ei turhaa stressiä!

Comments


bottom of page