top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Haastattelussa projektipäällikkö Juha Koski


1) Kerro itsestäsi ja siitä kuinka ohjauduit IT-alalle?


Ehkä se innostus on tiedostamattomasti kummunnut jo pienenä, kun lainasin kirjastosta ”kuinka ohjelmoisit seikkailupelin” -kirjan, vaikken omistanut edes tietokonetta. Mopoiän kynnyksellä säästin rahaa, mutten ostanutkaan mopoa vaan oman tietokoneen – Amstrad PC2286. Nuorena tuli pelailtua seikkailupelejä ja huvikseen kokeiltua lehdistä tai kirjoista löydettyjä koodinpätkiä.


Armeijan jälkeen lähdin Lapin yliopistoon opiskelemaan hallintotieteitä. Olinhan ajatellut, että itsestäni tulisi jonkinsorttinen johtaja… Hallintotieteiden opiskelun ohella päädyin työskentelemään opiskelijoiden ATK-apuun ja opettamaan peruskursseja kuten PowerPointin ja sähköpostin käyttöä sekä Internetin ihmeellistä maailmaa.


Kun opintojeni alkuvaiheessa Lapin yliopistossa käynnistyi myös informaatioteknologian opetus, päätyi pikkuinen hobitti Gandalfin valvovan silmän alle sekä opiskelemaan, että myöhemmin opettamaan, informaatioteknologian arvosanaopetuksen kursseja kuten projektinhallintaa, web-sovellusten rakentamista, SQL-kielen perusteita ja tiedonhallintajärjestelmiä.


Loppututkinnoksi takataskuun jäi Hallintotieteiden maisterin tutkinto, mutta opinnoissa tuli suoritettua laudatur-opinnot sekä hallintotieteestä että informaatioteknologiasta. Tämän jälkeen työurani on ollut puhtaasti IT-alalla.


2) Sinulla on pitkä ja aktiivinen urheilutausta? Mitä olet harrastanut?


Aikoinaan tuli hiihdettyä kilpaa 14-vuotiaasta aina 30 ikävuoteen asti. Kotimaan kilpakenttiä tuli koluttua ahkerasti noina vuosina ja muutama kilpailu hiihdettyä myös ulkomaillakin. Kilpahiihdon lopettamisen jälkeen tuli useamman vuoden tauko, jonka jälkeen liikunta on jälleen yhä enenevissä määrin tullut takaisin elämääni – mutta ehkei niin tosiottoisesti kuin aikaisemmin. Ehkä.


Hiihtotaustan vuoksi eksyin vetokoirien maailmaan, jossa on tullut mentyä koirien perässä, milloin milläkin välineellä: suksilla, maastopyörällä, juosten tai vaikka kicbikella – myös kilpailunumerolappu rinnassa. Nykyään minut voi edelleenkin löytää hiihtämästä, suunnistusmetsästä, maastopyörän selästä, patikkaretkeltä tai CrossFit -salilta. Viime aikoina useimmiten CrossFit salilta.


3) Oletko saanut kestävyys- tai voimalajeista oppeja, joita voi hyödyntää IT-alalla?


Minulle urheilu on ennen kaikkea henkireikä ja asia, joka auttaa jaksamaan. Allekirjoitan vanhan latinankielisen sanonnan “mens sana in corpore sano” eli “terve mieli terveessä ruumiissa”. Hyvässä fyysisessä kunnossa myös työelämän stressitekijät ja yleensäkin elämän murheet on helpompi kantaa. Ja toisaalta urheilun tiimellyksessä unohtuu hetkeksi kaikki muut asiat.


Esimerkiksi jos suunnistusmetsässä ei pysty tyhjentämään päätä muista asioista ja keskittymään pelkästään kartan lukemiseen, on lopputuloksena melkoisia virheitä ja suunniteltua huomattavasti pidempi suunnistusreissu. Kun CrossFitissä vie itsensä äärimmilleen ja jää treenin jälkeen lattialle haukkomaan henkeä, ei pääkopassa liiku enää yhtään ylimääräistä ajatusta. Toisaalta myös patikkareissu yksin erämaassa, vaikka Haltin tai Kebnekaisen maisemissa laittaa asioita pääkopassa erilaiseen järjestykseen ja mittasuhteeseen.


4) Olet ollut PL:ssä vajaan kaksi vuotta - oletko ollut tyytyväinen?


Kyllä, erittäin tyytyväinen. Omaa hyppyä kansainvälisen IT-jätin palveluksesta pieneen start-upiin helpotti ja pehmensi se, että tiesin hyppääväni sellaiseen jengiin, mihin luotan ja kenen kanssa olin työskennellyt jo aikaisemmin. Tiesin hyppääväni kovien osaajien joukkoon.


5) Mitä asioita arvostat PL:n toiminnassa ja kulttuurissa?


Arvostan Productivity Leapissa sekä yhteishenkeä että tapaa organisoitua ja toimia. Matala organisaatio, josta on kaikki turha karsittu pois. Vältetään turhaa ja ylimääräistä hallinnollista työtä sekä toimitaan kevyesti ja ketterästi. On hienoa olla mukana näkemässä, kun yritys kasvaa ja samalla toimintatavat ja -mallit hioutuvat kasvun myötä.


Mielestäni Productivity Leapissa on erinomainen yhteishenki ja halu työskennellä yhteisten päämäärien eteen. Pienessä yrityksessä myös oma ääni pääsee paremmin kuuluville ja on tunne, että pystyy oikeasti vaikuttamaan yrityksen toimintaan ja suuntaan, mihin se on kehittymässä.

Comments


bottom of page