top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Haastattelussa projektipäällikkö ja integraatioasiantuntijamme Hannu Kavakka


1. Olet työskennellyt Productivity Leapissa nyt muutaman kuukauden. Mikä fiilis? Miten hommat ovat lähteneet käyntiin?


Nykyisestä koronatilanteesta huolimatta fiilis on hyvä ja PL:ssä on ”tekemisen meininki” päällä. Minulle sopiva asiakasprojekti löytyi parin viikon perehtymisajan jälkeen ja siitä asti uudet asiat ovat vieneet mennessään. On ollut mukava huomata kuinka se sama innostuneisuuden tunne, joka oli työuran alkupuolella, on jostain löytynyt. Varmasti oma merkityksensä on PL:n sekä asiakkaan mutkattomalla ilmapiirillä.


2. Miten koronavirus on vaikuttanut tekemiseen toisaalta töissä projektien ja käytännön tekemisten osalta ja toisaalta lapsiperheen arkeen?


Koska PL:ssä työnteko on välineiden, työaikojen sekä paikan suhteen erittäin joustavaa, ei koronavirus ole vaikuttanut päivittäiseen työntekoon juuri ollenkaan. Asiakaspalaverit hoituvat nyt täysin etänä, kun normaalitilanteessa olisin jonkun verran myös asiakkaan tiloissa. Suurin vaikutus, kuten muissakin työpaikoissa, kohdistuu työkavereiden näkemiseen ja toimiston yhteisiin kahvihetkiin.


Lapsiperheen arki sen sijaan on muuttunut täysin erilaiseksi kotikoulujen myötä. Teams, Zoom ja WhatsApp ovat tulleet tutuiksi viimeistään nyt pienemmillekin koululaisille. Alkuongelmien jälkeen tekniikka ja opetus on saatu toimimaan puolin jos toisinkin ja koulunkäynti on edennyt ripeään tahtiin osittain myös omilla aikatauluilla. Onneksi meillä on muutama ylimääräinen laite sekä pätevä opettaja kotona, joilla nämäkin kotikoulut on saatu pystytettyä.


3. Sinulla on vahva kokemus integraatiototeutuksista ja toimit sillä alueella myös Productivity Leapissa. Kuinka näet palvelujen kehittyneen integraatioissa ja mihin suuntaan ennakoit integraatio-toteutusten kehittyvän?


Pisin kokemukseni on SAP-pohjaisista integraatioista ja on ollut mielenkiintoista päästä mukaan hieman toisenlaiseen integraatiomaailmaan FRENDS:n myötä, vaikka en sillä itse ole vielä mitään konkreettista ehtinyt tehdäkään. eiPaaS hybridialusta on mielenkiintoinen kokonaisuus, joka mahdollistaa monenlaisten liittymien rakentamisen ja on pätevä ajatuksena myös tietoturvasta huolestuneille tahoille. Tämä varmasti on se suunta, johon integraatiototeutukset ovat kehittymässä.


4. Kerro taustastasi - kuinka ajauduit IT-alalle?


IT on ollut mukana pienestä pitäen alkaen. Commodore 64 toimi lähinnä pelialustana eikä ohjelmointiasiat silloin vielä kiinnostaneet, mutta lukioikäisenä PC:t veivät mukanaan ja armeijan jälkeen aloitin opiskelut Joensuun yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksella. Opinnot olivat monipuolisia ja valmistivat käsitykseni mukaan todella hyvin tähän ammattiin riittävän yleisellä tasolla. Uusien asioiden oppiminen noilla pohjilla on ollut helppoa ja sitähän tämä ammatti on, jatkuvaa uuden oppimista, mihin myös PL kannustaa.


Maisteriksi valmistumisen jälkeen muuan Kari Natunen palkkasi minut Joensuussa toimineeseen WM-Dataan ohjelmoijaksi. Siitä alkoikin reilu 14 vuotta kestänyt ura ohjelmoijan, integraatioasiantuntijan sekä projektipäällikön rooleissa monipuolisissa projekteissa nykyisen CGI:n palveluksessa. Noilta vuosilta karttuneiden kokemusten pohjalta olikin helppoa siirtyä tuttujen työkavereiden pariin PL:lle ihmettelemään IT-alan kehittymistä pienemmän yrityksen erilaisesta näkökulmasta, kun tällainen ainutlaatuinen tilaisuus kerran kohdalleni tuli.

Comments


bottom of page