top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Haastattelussa Data Engineerimme Lassi Mäkelä


1) Kerro itsestäsi? Mistä olet kotoisin, missä asut, missä kävit koulut?


Olen Lassi Mäkelä, 25-vuotias Tamperelainen tietojohtamisen diplomi-insinööri. Olen kotoisin pienestä Mänttä-Vilppulan kaupungista, joka sijaitsee noin 100 kilometriä pohjoiseen Tampereelta. Valmistuin ylioppilaaksi Mäntän lukiosta keväällä 2013, jonka jälkeen lähdin heinäkuussa vuodeksi Parolaan suorittamaan varusmiespalvelusta.


Aloitin heti seuraavana syksynä opiskelemaan materiaalitekniikkaa Tampereen teknillisestä yliopistossa, mutta innostuin ensimmäisenä opiskeluvuotenani tietotekniikasta ja ohjelmoinnista niin paljon, että päätin hakea keväällä tietojohtamisen tutkinto-ohjelmaan. Olen koko opiskeluaikani ajatellut, että se on ollut oikea valinta ja valmistuin joulukuussa 2019, viiden ja puolen vuoden opiskelun jälkeen, viimein diplomi-insinööriksi. Pääaineenani oli tiedon ja osaamisen hallinta ja sivuaineena ohjelmistotuotanto.


Olin vaihdossa puoli vuotta vaihto-opiskelijana Singaporessa - yksi hienoimpia kokemuksia koko elämässäni. Vaihto-opiskelun aikana tuli mm. reissattua paljon ympäri Aasiaa, katsottua Singaporen legendaariset pimeällä ajetut Formula 1 -kisat ja pelattua snookeria asuntolamme kerhotiloissa.


Harrastuksiini kuuluu kuntosali, kiipeily ja satunnainen erilaisten urheilulajien testailu kavereiden kanssa. Vietän myös paljon aikaa tietokoneella vapaa-ajallani mm. pelaten erilaisia pelejä, tehden musiikkia tai muokaten videoita.


2) Mistä olet nauttinut ja pitänyt IT-alalla?


Olen aina tykännyt tietokoneista ja tekniikasta, joten IT-ala vaikutti kaikista mielenkiintoisimmalta vaihtoehdolta. Uusia teknologioita, sovelluksia, toimintatapoja ja palveluita kehitetään kokoajan lisää, joka tekee IT-alasta nopeasti muuttuvan ja erittäin mielenkiintoisen.


IT-alalla pienikin kehittäjätiimi voi saada aikaan jotain, joka voi mahdollisesti helpottaa tuhansien ihmisten elämää. Myös se, että mahdollisuudet ovat lähes rajattomat nykypäivän teknologioilla on asia, joka motivoi minua.


3) Olet aloittanut äskettäin Productivity Leapilla. Miten hommat ovat lähteneet käyntiin?


Aloitin helmikuun puolessa välissä ja työt ovat lähteneet hyvin käyntiin. Productivity Leapin henkilöstö on kokenutta, osaavaa ja ystävällistä. Kaikkiin kysymyksiin on tähän mennessä saanut helposti vastauksen ja työkaverit auttavat mielellään aina. Myös kouluttautumista tuetaan ja alussa suuri osa ajasta onkin mennyt erilaisten kurssien suorittamiseen ja sertifikaattikokeisiin valmistautumiseen.


4) Mitkä asiat sinua kiinnostavat jatkossa? Mitä haluaisit oppia?


Tällä hetkellä eniten kiinnostaa tietovarastointiin ja raportointiin liittyvät projektit sekä niissä tarvittavien taitojen kehittäminen. Talosta löytyy useita kokeneita tietovarastoinnin asiantuntijoita, joilta voi varmasti oppia paljon näihin asioihin liittyen.

Comments


bottom of page