top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Haastattelussa Business Intelligence -asiantuntijamme Eemil Turunen


1. Opiskelet UEF:n tietojenkäsittelytieteen maisteriopintoja. Kuinka hakeuduit IT-alalle - oliko se päivänselvä valinta vai oliko sinulla muitakin kiinnostuksen kohteita?


Yläasteella mietin, mikä voisi olla itseäni kiinnostava ala tulevaisuudessa. Pohdin valintaa liikunnallisen ja tietoteknisen alan välillä, ja lopulta valinta kallistui tietotekniikan puolelle, koska ajattelin, että liikuntaa voi kuitenkin harrastaa vapaa-ajalla ja sitä kautta olla sen kanssa tekemisissä. Ajatusketju oli silloin suhteellisen suoraviivainen ja simppeli, mutta se osoittautui todella hyväksi vielä näin jälkeenkin päin katsottuna. Ensimmäisen oman tietokoneen kasaaminen ja sen saloihin perehtyminen yläasteella antoivat suurimman innoituksen tietokoneiden parissa työskentelemiseen. Ensimmäisenä vuonna lukiossa ollessani kuulin tietojenkäsittelytieteestä Itä-Suomen yliopistossa, ja heti siitä asti valinta opiskelupaikasta oli selvä.2. Millaisia harrastuksia sinulla on? Korona-aikaan on erityisen tärkeää ollut erottaa työ- ja vapaa-aika toisistaan. Millaisia keinoja olet käyttänyt? Kuinka saat pidettyä erillään työ- ja vapaa-ajan tekemiset?


Pelaan jääkiekkoa 3-divisioonassa, sekä uistelen kesäisin. Olen aina pitänyt jääkiekkoa hyvänä vastapainona opiskelulle ja työlle, sillä urheillessa ajatukset saavat aina nollaantua normaalista arjesta. Uistelu kisoissa ja vapaa-ajalla myös osaltaan antaa mielen levätä poissa tietokoneiden äärestä.


Etätöitä tehdessä kotoa käsin olen huomannut, että työpäivän päätteeksi on hyvä katkaista työmoodi esimerkiksi käymällä jossain. Muuten ajatukset jäävät vielä helposti pyörimään liikaa työasioissa.3. Olet toteuttanut Productivity Leapissa data engineering tehtäviä ja saanut hyvää palautetta sekä asiakkailta että omilta työkavereilta. Mistä IT-alueen asioista ja tekemisistä olet erityisen kiinnostunut jatkossa? Tuntuuko dataputkien hallinta ja analytiikka kokemuksesi mukaan omilta alueilta?


Näin työuran alkupuolella haluaisin kartuttaa työkalupakkiini hyvät perustiedot kaikista eri prosessien vaiheista, jotta saisin ison kokonaiskuvan hyvin haltuun. Kokonaiskuvan hallitseminen tehostaa kaikkea tekemistä, ja sitä kautta on helpoin löytää alueet, joiden parissa on mielenkiintoisinta työskennellä.


Dataputkien parissa työskenteleminen on ollut kyllä kieltämättä hyvin antoisaa, sillä se on mahdollistanut olemaan osana monia eri prosessin vaiheita. Vielä en kuitenkaan osaa sanoa tarkkaan mihin haluaisin erityisesti keskittyä jatkossa, mutta se varmasti löytyy työkokemuksen karttuessa. Uusiin asioihin perehtymisen mahdollistaa työkaverit, jotka neuvovat ja jakavat kokemustaan mielellään myös meille uusille tekijöille.4. Olemme erittäin innostuneita siitä, että myös nuoret dynaamiset ja eteenpäin pyrkivät nuoret, kuten sinä, hakeutuvat meille. Aloitit Productivity Leapissa maaliskuun alussa. Mikä sai sinut alunperin valitsemaan Productivity Leapin?


Productivity leap vaikutti ulospäin hyvin modernille yhtiölle, jossa toimitaan ajankohtaisten asioiden parissa. Firmassa näytti myös olevan mahdollista toimia monipuolisesti monenlaisten asioiden parissa, joka sopii itselleni paremmin kuin hyvin. Muutamat ystäväni yliopistosta olivat hiljattain myös aloittaneet työt Productivity leapilla, ja heiltä sain hyvän kuvan yrityksestä ja sen toimintatavoista. Firman innokkuus työntekijöiden kouluttamiselle vaikutti myös lupaavalle, mikä onkin toteutunut hyvin. Mikäpä sen paremmin tukisi omaa halua kehittyä kuin yritys, jolla on mielessä vastaavanlaiset tavoitteet.

Commentaires


bottom of page