top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Esittelyvuoroon Data Engineerimme Ville Stigell


1. Aloitit meillä viime syksynä data engineer-roolilla. Miten vajaa vuosi on mennyt Productivity Leapissa?


Erinomaisesti. Asiakasprojekteihin on päässyt hyvin kiinni, uutta on oppinut paljon ja työ on ollut erittäin motivoivaa. Edellisissäkin työpaikoissa olen tehnyt jonkin verran etätöitä, joten tiesin mitä tuleman pitää. Koronakaan ei näin ollen vaikuttanut omaan työhön ja kun kotona on välineet ja olosuhteet kunnossa, niin puitteet työntekoon ovat hyvät.


Syksyllä on edessä Productivity Leapin toimiston avaaminen Kuopioon, joten siinä on syksylle extra-juttu, mitä odottaa innolla!


2. Olet pitkän linjan jääkiekkoharrastaja pelaajan ja tuomarin rooleissa. Mitä oppeja jääkiekkokaukaloista voi ottaa IT-alan hommien tekemisessä?


Pelasin nuorena Kalpan junnuissa, nykyisin höntsäkiekkoa viikottain. Pelaajaprofiililtani olin ehkä se seiskapakki, joten jääkiekon tosissaan pelaaminen jäi täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Opit liikunnalliseen elämäntapaan ja ryhmässä toimimiseen ovat suurimmat asiat, jotka tuosta ajasta jäivät käteen. Molemmat asiat ovat suureksi hyödyksi nykypäivän työelämässä, liikunta auttaa jaksamaan arjessa ja ryhmätyötaidot sekä erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen ovat nykypäivän työelämässä avainasemassa.


Pelipaidan vaihdoin peliuran jälkeen raitapaitaan. Pilli suussa pääsin kiertämään jäähalleja aina ulkomaita myöten. Pelaamiseen verrattuna tiimi oli pienempi ja tiimin jäsenet vaihtuivat paljon. Tuomaritoiminnassa painotettiin paljon pelin johtamista ja näin ollen pelin eri toimijoiden kanssa pääsi kommunikoimaan paljon. Työelämään verrattaessa yhtäläisyyksiä löytyi paineen alla toimimisessa, kommunikoinnissa ja siinä kuinka ohjata omaa tiimiä mahdollisimman hyvään suoritukseen. Harvemmin tosin nykyisessä työssäni tarvitsee ratkaisuja tehdä sekunnin murto-osassa ihmisten huutaessa taustalla. Yleensä myös asiakkaat ovat tyytyväisempiä kuin jääkiekko-ottelun jälkeen 😊.


3. Olet ollut kahdessa isossa IT-firmassa aiemmin ja nyt pienemmässä, miten vertailisit kokemuksia?


Vaikka olin aiemmin isojen IT-firmojen palveluksessa, suurin osa tiimikavereistani olivat muilla paikkakunnilla. Näin ollen olen tottunut kommunikoimaan kollegoideni kanssa etäyhteyksillä, joten tuossa asiassa en koe suurta eroa. Tietysti isojen firmojen toimistolla oli paljon muiden yksiköiden ja tiimien työntekijöitä, joiden kanssa vietetty aika toi sisältöä eri tavalla työpäivään.


Pienemmässä firmassa on vahvemmin läsnä yrityksen yhteishenki. Tiedetään tarkemmin firman tilanne ja iloitaan helpommin onnistumisista firman sisällä. Näkee selkeämmin sen millainen vaikutus omalla hyvin tehdyllä työllä on kokonaiskuvassa. Iso asia itselleni on se, kun saa olla erittäin lupaavan firman kasvussa mukana ja näkee kuinka myös kollegat ovat sitoutuneet toimintaan.


4. Sinulla on kokemusta pitkältä ajalta tietovarastoinnin toteutuksista useilla eri teknologioilla? Miltä automatisoitujen malli-pohjaisten toteutusten tekeminen on tuntunut tekijän kannalta?


Olen tehnyt tietovarastoinnin parissa töitä yli 10 vuotta ja nähnyt paljon erilaisia projekteja ja asiakkaita. Monet eri teknologiat ovat tulleet tutuksi ja aiempi kokemus on suureksi hyödyksi vaikka teknologiat ja toteutustavat muuttuvat. Nykyinen työni onkin aiemman hankitun osaamisen soveltamista ja uuden oppimista sopivassa suhteessa.


Productivity Leapin parhaita puolia työnantajana on se ketteryys, millä tavalla pysymme ajantasalla siitä, miten pystymme toteuttamaan mahdollisimman hyviä ratkaisuja datan hyödyntämiseen. Käytämme moderneja ja toimiviksi todettuja teknologioita. Tapamme toimia säästää aikaa ja rahaa ja yksi osa tätä on automatisoidut tietovarastoratkaisut. Tekeminen on motivoivaa; aikaa ei mene samalla tavalla perinteisten latausajojen rakentamiseen vaan liiketoiminnan ymmärrys, mallinnusmenetelmät ja modernien teknologioiden soveltaminen ovat avainasemassa. On innostavaa, että se mitä on tekemässä ja oppimassa, palvelee myös tulevia projekteja.


5. Mihin suuntaan haluat kehittää jatkossa osaamistasi?


Osa teknologioista ja malleista, joilla Productivity Leapissä teemme töitä, ovat minulle verrattain uusia. Koska joka päivä oppii uutta, näen lähitulevaisuudessa asiantuntijuuteni vahvistamisen näiden parissa. PL:ssä on mahdollisuus kokeilla ja toteuttaa uusia teknologioita ja malleja, tällöin osaaminen pysyy ajan tasalla ja toivottavasti vähän jopa edellä!

Comments


bottom of page