top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Eero Sormunen Data Engineeriksi Productivity Leapille


1. Olet opiskelijana Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteessä suorittamassa kandi- ja maisteriopintoja. Kuinka hakeuduit IT-alalle?


Lukiossa tajusin olevani hyvin matemaattisesti orientoitunut henkilö ja tämän pohjalta rajasin jatkokoulutuksen mahdollisuuksia yhteen koulutusnippuun. Kyseisestä koulutusnipusta valikoitu tietojenkäsittelytiede, koska tietokoneet ja tietokoneiden kanssa työskentely on aina ollut mieleistä. Ohjelmointikin kiinnosti, vaikken vielä silloin sitä harrastanut. Lisäksi tietojenkäsittelytiede on hyvin käytännönläheistä moniin muihin aloihin nähden, ja koen oppivani paremmin käytännön kautta.


2. Millaisia harrastuksia sinulla on? Millä tavoin lataat akkuja?


Harrastan ohjelmointia, laskettelua sekä eri pallopelejä, kuten sulkapalloa ja pipolätkää. Akkuja latailen monin eri tavoin, kuten saunassa, viihdeteollisuuden parissa, tai ihan vaikka siten, että en laita aamuksi herätystä viikonloppuna. Toki tykkään esimerkiksi lomailla ja käydä ulkomailla, mutta akut saa ladattua arkisillakin menetelmillä.


3. Mistä IT-alueen asioista ja tekemisistä olet erityisen kiinnostunut?


IT-ala on kokonaisuudessaan kiinnostava ja se sisältää useita eri kiinnostavia puolia, mutta erityisen kiinnostunut olen big datasta, tekoälystä ja sen osa-alueesta - koneoppimisesta. Tällä hetkellä kiinnostavinta on ennakoiva analytiikka ja sen tueksi kehiteltävät koneoppimismallit. Myös signaalinkäsittely ja hahmontunnistus kiehtoo.


4. Olemme erittäin innostuneita siitä, että myös nuoret dynaamiset ja eteenpäin pyrkivät nuoret, kuten sinä, hakeutuvat meille. Aloitat Productivity Leapissa helmikuun alussa. Mikä sai valitsemaan Productivity Leapin? Millaiset asiat korostuivat valinnassa?


Eniten Productivity Leapissa kiinnosti yrityksen tarjoamat palvelut. Halusin päästä työskentelemään samanlaisten palvelujen parissa. Toinen merkittävä tekijä oli se, että Productivity Leap vaikuttaa erittäin hyvältä kasvualustalta ja se koostuu lukuisista huipputekijöistä, joilta pystyy oppimaan. Myös yrityksen toiminnassa käytettävät teknologiat vetivät puoleensa.Comments


bottom of page