top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Vuosikatsaus 2019 - Osa 1


Productivity Leapin vuosi 2019 selvillä myös tilinpäätöksen osalta. Vauhdikas vuosi kaikkiaan takana. Kasvoimme vuoden aikana kuudesta 19 ammattilaisen ryhmäksi. Liikevaihto kasvoi 400 tuhannesta eurosta 1,3 miljoonaan euroon. Hienoja hankkeita päästiin toteuttamaan asiakkaiden kanssa. Kumppanuussuhteita solmittiin ja toteutetut hankkeet onnistuivat erittäin hyvin. Vuoden aikana saatiin varmistus siihen, että meidän palvelutarjonnalle on todella paljon kysyntää. Asiakkaat hakevat ja tarvitsevat uusia innovatiivisia tapoja tehdä asioita. IT-alueelle on kertynyt uudistavasta maineestaan huolimatta luvattoman paljon legacy-käytäntöjä. Ne ovat muodostuneet historian kuluessa ja asioita tehdään kankeasti, byrokraattisesti. Usein toimintamallit ja arkkitehtuurit eivät tue nopeaa, tehokasta, tuottavaa ja laadukasta tekemistä. Käyttäjät saavat ratkaisuja käyttöönsä hitaasti eivätkä ne välttämättä täytä tarpeita, joita ratkaisuilla on haettu.


Uusilla toimintatavoilla ja teknologioilla on siis tilausta. Malli-ohjattu (Model-driven) toteutusmalli alkaa viimeinkin kymmenien vuosien kehittämisen jälkeen olemaan siinä pisteessä, että sitä voidaan oikeasti hyödyntää eri alueilla. Pilviarkkitehtuurit mahdollistavat nopeat toteutukset myös infran kannalta. Kehittämisen toimintamallit saadaan uudistettua eikä teknologia ole esteenä tuottaville toteutuksille.


Osallistumme mielellään alueen ekosysteemeihin ja olemme niissä erilaisissa rooleissa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) vetämä CleverHealth Network ekosysteemi, jossa pystymme toisaalta olemaan kehittäjänä hyödyntämässä HUSin tietoaltaan tietoja yhdessä klinikoiden kanssa, ja toisaalta palvelutuottajana muille ekosysteemien jäsenille HUSin tietoaltaan, tietovaraston ja niiden tietosisältöjen osalta.


Joissakin hankkeissa olemme päätoteuttajana ja osassa alihankkijana. Pienenä toimijana olemme mahdollisimman joustavia erilaisiin malleihin.


Hieno vuosi 2019 takana ja toivottavasti vielä parempaa edessä. Tämän vuoden tavoitteena meillä on päästä henkilöstömäärän osalta 35 ammattilaiseen ja liikevaihdossa 2,5 miljoonaan euroon. Alkuvuoden osalta näyttää hyvältä. Asiakkaat ovat kiinnostuneita palveluistamme ja yritykset hakeutuvat kanssamme yhteistyöhön. Ammattilaiset eri puolilta haluavat liittyä joukkoomme, nyt jo 22 osaajaa.


Comments


bottom of page