top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Logistiikan ja taloushallinnon integrointiratkaisut Broman Groupille


Projekti: Varastonhallintajärjestelmän integrointi ERP:iin

Asiakas: Broman Group

Integraatioväline: HiQ hybridi-integraatioalusta FRENDS (IPaaS)

Dokumentointi ja työnohjaus/-seuranta: Confluence, Jira

 

Projekti: Integraatiot taloushallintojärjestelmään

Asiakas: Broman Group

Integraatiovälineet: HiQ hybridi-integraatioalusta FRENDS (IPaaS)

Dokumentointi ja työnohjaus/-seuranta: Confluence, Jira

 

Hyödyt:


  • Keskeisten hallintajärjestelmien saumaton yhteistoiminta

  • Ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation tuoma panos osaamiseen.

  • Projektitiimin tarjoama helpotus työkuormaan.

  • Toimintojen automatisointi töiden tehostamiseksi

 

Asiantuntijoilta apukäsiä tietojärjestelmien integraatiossa


Broman Group valitsi Productivity Leapin kumppanikseen toteuttamaan kaksi IT-järjestelmien integraatioprojektia. Projekteissa korostui tiimityön merkitys, asiantuntijuus ja omatoimisuus, sillä tavoitteena Bromanilla oli myös säästää käsipareja muihin käynnissä olleisiin kehityshankkeisiin.


Broman Group on kehittänyt toimintaansa viime vuosien aikana voimakkaasti. Eräs tuoreimmista hankkeista on ollut Keravan logistiikkakeskuksen automatisointi. Korkealla automaatioasteella varustettu logistiikkakeskus on Suomen mittakaavassa varsin merkittävää kokoluokkaa.


– Korkea automaatioaste tarkoittaa käytännössä sitä, että logistiikkakeskuksen suurin osa toiminnoista hoidetaan robotiikalla. Logistiikkakeskuksessa järjestelmien virheisiin ei ole varaa. Toiminnan tehokkuus perustuu tavaravirran nopeaan läpimenoon, tietohallintojohtaja Sami Tuupanen kertoo.


Kumppani avuksi toteuttamaan


Osana logistiikkakeskuksen perustamista tarvittiin myös automaatiovaraston keskeisten tietojärjestelmien yhdistämistä kokonaisuudeksi. Suuren työkuorman keventämiseksi Broman Group valjasti Leapin kumppanikseen toteuttamaan varastonhallintajärjestelmän integraation toiminnanohjausjärjestelmään.


– Valitsimme Leapin yhteistyökumppaniksi toteuttamaan kahta integraatioprojektia, joista toinen liittyi Keravan automaatiovarastoomme ja toisessa projektissa keskityttiin toteuttamaan taloushallintojärjestelmämme integraatiot muihin käytössä oleviin ohjelmistoihin. Leapin valinta projektien tekijäksi oli helppoa, sillä tiesimme ennestään yrityksen osaamisesta, ja asiantuntijat olivat meille tuttuja, Tuupanen toteaa.


"Ulkopuolisilta asiantuntijoilta on vaadittu ennen kaikkea syvällistä ymmärrystä integraation vaikutuksista järjestelmiemme toiminnassa."

Broman Groupilla oli projektin alkaessa käynnissä useita muitakin kehityshankkeita. Yhteistyökumppanin löytäminen olikin tästä syystä tärkeää, jotta yrityksen sisällä voitiin keskittyä muihin liiketoiminnan kannalta oleellisiin asioihin.


– Integraatioprojektit ovat luonteeltaan selkeitä ja tarkasti määriteltävissä olevia kokonaisuuksia, jotka voidaan tarvittaessa ostaa ulkopuoliselta osaajalta. Vaikka yrityksessämme on omaa sovelluskehitystä, ei kaikkea kannata tehdä omin voimin, Tuupanen huomauttaa.


”Leapin projektin vastuuhenkilö toimi osana meidän organisaatiotamme. Näin varmistuttiin ajantasainen tietojen siirtyminen asiantuntijoiden kesken.”

Vastuuhenkilö osana organisaatiota


Logistiikkakeskuksen integraatioprojektia on toteutettu kolmivaiheisesti. Viimeinen vaihe käynnistyy kuluvan vuoden syksyllä. Integraatioalustana on käytetty suomalaista FRENDS-alustaa.


– Leapin projektin vastuuhenkilö toimi osana meidän organisaatiotamme. Näin varmistuttiin ajantasainen tietojen siirtyminen asiantuntijoiden kesken. Projektiyhteistyötä on tehty viikoittain. Meidän näkökulmastamme tiimityö sujui erinomaisesti, ja Leapin tekijät ovat olleet luontevasti mukana hankkeessa. Asiantuntijoilta on vaadittu ennen kaikkea syvällistä ymmärrystä integraation vaikutuksista järjestelmiemme toiminnassa, Tuupanen kiittelee.

”Pyrimme pitkäkestoisiin yhteistyökumppanuuksiin. Edellytämme hyvää työn jälkeä ja kykyä toimia omatoimisesti omalla osaamisalueellaan. Leapin kyky tarttua nopeasti haasteisiin oli meidän kannaltamme tärkeää.”

Luottamus lunastetaan osaamisella


Broman Groupilla arvostetaan ulkopuolisten asiantuntijayritysten tuomaa panosta kehityshankkeisiin.


– Pyrimme pitkäkestoisiin yhteistyökumppanuuksiin. Edellytämme hyvää työn jälkeä ja kykyä toimia omatoimisesti omalla osaamisalueellaan. Leapin kyky tarttua nopeasti haasteisiin oli meidän kannaltamme tärkeää. Projekti oli varsin monimutkainen, joten yhteistyökumppanilta vaadittiin korkeatasoista asiantuntemusta sekä jämäkkyyttä projektin läpiviennissä. Erityisen suuri merkitys oli myös dokumentaatiolla sekä määritysten luomisella ja niiden ylläpidolla, Tuupanen arvioi.


Tuupasen mukaan isojen integraatiohankkeiden toteuttaminen vaatii luottamuksellista keskusteluyhteyttä yhteistyökumppaniin.


– Leap on toimijana varsin johdonmukainen kasvuyritys, joka esittelee aktiivisesti osaamistaan. Teemme mielellämme heidän kanssaan yhteistyötä tulevaisuudessakin. Kun tiimityö sujuu mallikkaasti, voi apua pyytää muuttuvien tarpeiden mukaan, hän kommentoi.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Lisänäyttöä uusista lääkehoidoista

OMOP-harmonisaatioon ja hajautettuihin analyyseihin perustuvan pilottiprojektin loppuraportti Pilotin tavoitteena oli kokeilla ja kehittää OMOP-tietokantoja ja hajautettuihin (federoituihin) analyysei

Comments


bottom of page