top of page
  • Productivity Leap

Peter Soinu projektipäälliköksi Productivity Leapiin


Peter Soinu projektipäälliköksi PL:lle
Peter Soinu projektipäälliköksi PL:lle

1. Kerro itsestäsi? Missä kävit koulut? Oletko lähtöisin Varsinais-Suomesta?


Olen 44-vuotias jalkapalloisä Salosta. Olen paljasjalkainen varsinaissuomalainen, kaikkine heikkouksineen ja vahvuuksineen. Vähäpuheiseksi tosin ei ole vielä sanottu, joten siinä ehkä poikkeamaa tyyppikuvaan. Synnyin Uudessakaupungissa ja tällä hetkellä asun siis Salossa. Hetkellisen sivuaskeleen rajan toiselle puolelle Satakuntaan otin lukiessani insinööriksi Raumalla.


Saloon toi Nokia ja sen rajaton työvoiman tarve kännykkäbuumin aikana. Voikin sanoa, että nuoruudessa koin auton rakentamisen buumin Uudessakaupungissa ja vanhempana kännykkabuumin Salossa. Ehkä seuraavaksi voisi olla databuumin aika?2. Miten ajaudut IT-alalle?


Tämä lienee tuttu tarina monelle oman aikakauteni IT ihmiselle. Sain ensimmäisen pelikoneeni Commore Vic-20 ja myöhemmin Commodore 64:sen. Silloin oli pääsääntöisesti pelailua, mutta myös koodailua basicilla. Tosin tuolloin kopioitiin lähinnä valmiita koodinpätkiä, muistaakseni ainakin Mikrobitti julkaisi näitä ohjelmalistauksia.


Rippilahjaksi sain IBM PS2:sen, joka olikin sitten aivan eri laitos, 286 prossulla. Enoni oli VTT:llä töissä, josta hän sai hommattua koneen. Sillä saikin sitten jo tehtyä muutakin kuin pelailtua ja homma oli sitä myöten selvä ja vei mennessään.3. Sinulla on pitkä ura Nokialla – mitä oppeja sieltä tarttui reppuun?


Nokialla aloitin jo opiskelujen tiimellyksessä, elettiin juuri kännykkäbuumin käynnistymisen alkumetrejä ja oma kiinnostus tehdä jotakin maailmaa muuttavaa houkuttivat mukaan. Ja mikä matka se olikaan. Pääsimme tekemään ja elämään jotakin ainutkertaista. Tuotteita suunniteltiin maailman joka kolkkaan ja kaikkien alueiden erityisvaatimukset ja tilanteet tulivat hyvin tutuiksi. Voikin sanoa, että Nokia omalta osaltani oli erinomainen korkeakoulu miten tehdään tuotteita vaativalla asiakaskunnalle ja samalla koko ajan hyödyntäen lähes rajattomia resursseja, jotka mahdollistavat aina parhaan ja viimeisimmän teknologian tai metodologian hyödyntämisen.

Tätä asiakasorientoituneisuutta olenkin pyrkinyt pitämään mukanani myös myöhemmissä työpaikoissani. Ei kannata tehdä huonoa tuotetta tai projektia, josta kukaan ei ole kiinnostunut vaan tehdä asiat viimeisen päälle ja pyrkiä ymmärtämään mitä asiakas todella haluaa. Tämä ei ole aina helppoa, mutta kärsivällisyydellä ja tiiviillä yhteistyöllä se kyllä onnistuu.4. Kuinka rentoudut ja mitä harrastat. Onko se vastapainoa työlle vai teetko samoja juttuja myös omalla ajalla?


Työn ohella ohella pojan jalkapalloharrastus vie aikaa. Toimin hänen joukkueensa yleismiehenä ja joukkueenjohtajana. Viikonlopun ja iltojen pelit vievät aikaa, mutta toisaalta antavat vastapainoksi hienoja kokemuksia ja yhteisiä hetkiä. Pojilta kysyttäessä olen ehkä hieman liian äänekäs ääni kentän laidalla pelien tiimellyksessä, pyrin kuitenkin aina olemaan kannustava ja positiivinen, kuten työelämässäkin. Lisäksi pyrin harrastamaan aktiivisesti liikuntaa kuten uintia ja kuntosalia sekä pelaan korttia viikoittain paikallisella Bridge-kerholla. Bridge luo hyvää vastapainoa hektiseen työarkeen ja viiden tunnin pelisessio kyllä tyhjentää ajattelun kaikesta muusta.5. Mikä saa sinut innostumaan työelämässä? Mistä nautit ja mistä saat iloa?


Työelämässä kiinnostavat aina mielenkiintoiset projektit ja ihmisten kohtaaminen. Hyvän tiimin kanssa työskennellessä, kun tulosta syntyy, niin se motivoi itseäkin ponnistelemaan aina parempiin suorituksiin. Myös tyytyväiset asiakkaat motivoivat. Kun on löytynyt ratkaisu, josta asiakas on tyytyväinen tai jopa onnistuttu ylittämään odotukset, niin kyllä se parasta palautetta mitä voi olla.6. Mitä odotat Productity Leapin hanke/projektipäällikön tehtävästä? Mitä asioita haluaisit päästä tekemään ja mihin asioihin vaikuttamaan?


Uudet mielenkiintoiset asiakkaat ja projektit kiinnostavat jo kovasti. Productivity Leap on saanut jo alkumetreiltään hyviä ja kiinnostavia asiakkaita, joiden projekteihin toivottavasti itsekin pystyn tuomaan oman panokseni. Edellisen tehtäväni pohjalta pääsin tutustumaan hyvin kansallisen ja paikallisen tason julkisen sektorin osa-alueisiin ja haluaisinkin syventää sekä laajentaa tätä osaamista. Myös oma kehittyminen ja asioiden kuten viimeisimpien kehitysmenetelmien hyödyntäminen käytännössä tuovat tähän tärkeää lisää. Productivity Leapillä on myös käytössään useita uusia teknologioita ja kumppaneita, erittäin kilpailukykyisesti, toivonkin oppivani näistä lisää.


Näkymisiin ja kuulumisiin projekteissa! Ja toivottavasti myös livenä paikalla, kun tämä valloillaan oleva koronaepidemia saadaan lannistettua. Voimia siihen meille kaikille!

0 comments
bottom of page