top of page

Uutiset

Uutiset kokoaa yhteen tiimimme asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia blogipostauksia sekä uusimpia asiakastöitämme. Tutustu alta uusimpiin julkaisuihimme.

Juho Nykänen Full Stack Developeriksi Productivity Leapille


1. Olet opiskelijana UEF:n tietojenkäsittelytieteessä suorittamassa kandi- ja maisteriopintoja. Kuinka hakeuduit IT-alalle?


Kiinnostus IT-alaa kohtaan lähti todennäköisesti liikkeelle alan rautapuolesta. Tietokoneet, etenkin niiden rakentaminen ja virittely on kiinnostanut hyvinkin pitkään. Omia projekteja, esimerkiksi servereitä tai arduino-virityksiä on tullut värkättyä jonkun verran.


Oppiaineista erityisesti matematiikka, mutta muutkin luonnontieteet ovat myös kiinnostaneet melkein aina. Mikään lukiossa opetettavista aineista ei kuitenkaan tuntunut niin erityisen sykähdyttävältä, joten en suoraan mitään niistä halunnut lähteä opiskelemaan. Vaihtoehtoina minulla käytännössä oli teknillisten korkeakoulujen alat ja tietojenkäsittelytiede. Näistä lopulta päädyin siis jälkimmäiseen, enkä ole sitä kerennyt vielä katua. Tietojenkäsittelytiede sisältää mukavasti matematiikan eri osa-alueita, mutta se ei kuitenkaan rajoitu pelkästään niihin. Tämän takia ala alkoikin tuntumaan oikein luontevalta ja oikealta valinnalta.


2. Millaisia harrastuksia sinulla on? Millä tavoin lataat akkuja?


Vapaa-ajalla tulee tehtyä kaikenlaista. Talvisin esimerkiksi jääkiekon pelaaminen tai pelkästään luisteleminen on mukavaa ja rentoa vaihtelua opiskeluun. Kiekkoa lätkiessä harvoin pystyy miettimään mitään muuta, joten se toimii aika tehokkaana nollauskeinona. Kesäisin esimerkiksi kalastaminen tai tarkemmin uistelu on hyvä vaihtoehto akkujen lataamiseen, aina kun toki aika siihen riittää. Kalaa ei edes tarvitse saada, useimmiten järvellä oleskelu jo riittää rentouttamaan.


Huonon sään tai laiskuuden iskiessä tulee yllä mainittujen lisäksi tehtyä muutakin. Tietokoneella pelaaminen on rentoa puuhaa. Satunnaisesti tulee pelailtua lautapelejäkin. Näiden lisäksi välillä tulee myös kunnostettua ja rakenneltua kaikennäköistä esimerkiksi puusta tai elektroniikasta. Itse kun tekee, tulee juuri sellainen kuin sattuu tulemaan.


3. Mistä IT-alueen asioista ja tekemisistä olet erityisen kiinnostunut?


Tällä hetkellä suurimmat kiinnostukset it-alaan liittynevät vahvasti dataan, data-algoritmiikkaan ja analytiikkaan. Käyttöliittymäsuunnittelu tuntuu myös mielenkiintoiselta luovuutensa puolesta. Näiden lisäksi myös tietoturvassa on omat mielenkiinnonkohteensa. Saa nähdä, minne suuntaan lopulta suuntaudun, mutta vielä en ainakaan ole sulkenut mitään vaihtoehtoja pois.


4. Olemme erittäin innostuneita siitä, että myös nuoret dynaamiset ja eteenpäin pyrkivät nuoret, kuten sinä, hakeutuvat meille. Aloitat Productivity Leapissa helmikuun alussa. Mikä sai valitsemaan Productivity Leapin? Millaiset asiat korostuivat valinnassa?


Productivity Leap on yrityksenä hyvin mielenkiintoinen monelta eri sarakkeelta. Ensinnäkin koen sen hyvin hienona mahdollisuutena päästä työskentelemään Productivity Leapille opiskelujen yhteydessä. Tämä jo itsessään tuo esiin yrityksen joustavuutta. Lisäksi töiden puolelta tulee lisämotivaatiota opiskeluun sekä valmistumiseen, koska niihin avoimesti kannustetaan.


Lisäksi Productivity Leap tuntuu panostavan suuresti uusiin teknologiaratkaisuihin. On hienoa, että töissä pääsee mahdollisesti käyttämään tuoreimpia työkaluja ja menetelmiä.


Vaikka PL on suhteellisen uusi yritys, tuntuu siellä kuitenkin olevan todella paljon kokemusta, tietoa ja osaamista. Itselle on tärkeää varsinkin nyt työuran alkupuolella, että ympärillä on taitavia ihmisiä, joilta voi tarvittaessa saada apua.Kommentare


bottom of page